Vouwgordijnen

Sfeervol en tijdloos

> Verano kwaliteit
> Max 400cm breed en 260cm hoog
> Baleinen voor of achter
> Bediening met koord (links of rechts)

Niet leverbaar
Levertijd: onbekend

Wat zijn vouwgordijnen?

Een vouwgordijn is een specifiek type gordijn. Vouwgordijnen verschillen van andere raambekleding doordat ze gelijkmatig zigzaggend opstapelen bij het openen. In opgetrokken stand is er een strak horizontaal pakket stof bovenaan het raam. Standaard wordt het vouwgordijn bediend met een koord of een ketting.

Waarom kies je voor vouwgordijnen?

Door de strakke lijnen die het vouwgordijn creëert in je interieur, zijn ze erg geliefd. Vouwgordijnen zorgen namelijk voor een mooie en stijlvolle afwerking van het raam.

Daarnaast hebben vouwgordijnen vele voordelen. Het gebruik van verschillende stoffen maakt het mogelijk om elk soort raam te bekleden. Hierdoor kunnen ze in bijna ieder interieur toegepast worden.

Vouwgordijnen zijn ook makkelijk in onderhoud en kunnen eventueel wassen in de machine. Hou hier wel rekening mee dat er een aantal stoffen niet geschikt zijn voor de wasmachine.

Wat zijn de verschillen tussen vouwgordijnen of plisségordijnen?

Plisségordijnen zijn vergelijkbaar met vouwgordijnen, maar hebben een aantal opvallende verschillen. Waar vouwgordijnen in stapeltjes opzij gaan, blijven plisségordijnen in één lijn. Hierdoor ontstaat er meer ruimte aan de zijkant van het raam.

Plisségordijnen worden geleverd in verschillende breedtes en diktes. Hierdoor kun je ze precies afstemmen op het raam en de gewenste lichtinval.

Doordat plisségordijnen in één lijn blijven, zijn ze ook uitermate geschikt voor ramen met een hoogte tot wel 3 meter.

Voor welk soort raam kies je vouwgordijnen?

Vouwgordijnen zijn geschikt voor elk soort raam. Doordat ze in stapeltjes opzij gaan, is er weinig ruimte nodig aan de zijkant van het raam. Hierdoor kunnen ze ook makkelijk in kleinere ruimtes gebruikt worden.

Plisségordijnen zijn eigenlijk alleen geschikt voor ramen die hoog genoeg zijn. Dit komt doordat ze in één lijn blijven. Ramen die te klein zijn, kunnen hierdoor erg druk ogen.

Hoe bepaal je de juiste maat vouwgordijnen?

De juiste maat vouwgordijnen is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste moet je kijken naar de hoogte van het raam. Voor ramen tot en met 1,30 meter is een standaardmaat geschikt. Ramen die hoger zijn, kunnen beter gebruik maken van een maatwerkgordijn.

Ten tweede moet je kijken naar de breedte van het raam. Voor ramen tot en met 1,50 meter is een standaardmaat geschikt. Ramen die breder zijn, kunnen beter gebruik maken van een maatwerkgordijn.

Ten derde moet je kijken naar de plaatsing van het raam. Voor ramen die dichtbij de muur staan, is een standaardmaat geschikt. Ramen die verder van de muur staan, kunnen beter gebruik maken van een maatwerkgordijn.

Waar kun je vouwgordijnen online bestellen?

Vouwgordijnen kun je online bestellen bij Zonweringstunter.nl.

Als je op zoek bent naar een specifieke maat of type gordijn, kun je het beste een maatwerkgordijn bestellen. Dit is een gordijn dat speciaal voor jouw raam op maat gemaakt wordt. Maatwerkgordijnen zijn vaak iets duurder, maar je bent dan wel verzekerd van een perfect passend gordijn.