Beschermt een zonnescherm tegen UV-straling?

Hoe een zonnescherm UV straling tegenhoudt

Bij de eerste zonnestralen draaien we natuurlijk direct het zonnescherm uit om de hitte uit het huis te houden, maar ook om schaduw te creëren zodat je lekker in de achtertuin kunt zitten. Maar beschermt zo’n zonnescherm eigenlijk wel tegen UV-straling?

Zonnefilter

Het antwoord op die vraag luidt ‘ja, dat doet het’. Het ene zonnescherm laat echter meer UV-stralen door dan de ander, maar dat heeft te maken met de kleur van het doek. Een licht gekleurd doek – net als een licht T-shirt – laat namelijk meer stralen en licht door dan een donker gekleurd doek. Donkere kleuren absorberen namelijk de lichtstralen.

Echter filtert een lichtgekleurd doek ook meer dan 90% van het licht en dus de UV-stralen. Het werkt als een goede antizonnebrandcrème. De doeken waaruit je bij Zonweringstunter.nl kunt kiezen, weren UV-stralen zeer effectief. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende kleuren en stijlen.

Over UV-stralen

Het is belangrijk dat je zonwering UV-straling tegenhoudt voor de gezondheid van je huid. De huid veroudert sneller wanneer het teveel blootgesteld wordt aan direct zonlicht. Ook kunnen UV-stralen de huid verbranden met als gevolg een verhoogd risico op huidkanker. Wanneer je in de schaduw vertoeft onder een UV-stralen werend zonnescherm bescherm je de huid, krijgt het wel de kans om vitamine D aan te maken en zal je huid ook gewoon een kleurtje krijgen.

Zonweringstunter.nl

Uiteraard koop je het zonnescherm voor jouw huis bij Zonweringstunter.nl. Tegen zeer scherpe prijzen worden zonneschermen op maat gemaakt, in de kleur van je keuze. Voor de achtertuin kies je natuurlijk voor een scherm met knikarmen, die eenvoudig zijn uit te draaien. Als je dat wilt komen we het bij je installeren, maar je kunt dit natuurlijk ook zelf doen. Zonweringstunter.nl levert maatwerk voor ieder raam. Ook voor andere vormen van zonwering – zoals markiezen, screens of uitvalschermen – ben je bij Zonweringstunter.nl aan het juiste adres.

Een zonnescherm van Zonweringstunter.nl:

  • stel je zelf samen;
  • wordt op maat gemaakt;
  • beschermt je tegen UV-stralen;
  • is makkelijk te installeren;
  • is altijd scherp geprijsd.

Voor meer informatie of een offerte kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.

15 reviews

Hollands fabrikaat:
- volledig gesloten cassette
- elektrisch met Somfy motor
- RAL 7016 antraciet structuurlak
- 3 standaard maten
- direct uit voorraad leverbaar!

1149.-
50 reviews

Hollandse topkwaliteit tegen een absolute bodemprijs! Standaard met electrische bediening in een semi cassette.



1227.-
5 reviews

> Voordelig en functioneel
> Kastmaat 95 mm
> Maximale breedte 320cm
> Maximale hoogte 280cm

Levertijd ca. 4-6 weken bij afhalen

196.-
4 reviews

Deze krachtpatser is leverbaar tot een breedte van 600 cm of een hoogte van 600 cm uit 1 stuk. Door de speciale RITS-geleiding is deze screen stormvast en insectenwerend (mits volledig afsluitbaar).

Levertijd ca. 4-6 weken bij afhalen

690.-

5 handige Somfy onderdelen die u zeker nog niet kende
Somfy is een innovatief bedrijf dat zich inzet de veiligheid in uw huis te verbeteren en u een veiliger gevoel te geven. Dit doen ze...
lees verder >
Screens schoonmaken
Screen schoonmaken kan iedereen. Net als andere zonwering kun je screens heel makkelijk schoonkrijgen door te poetsen met een zachte borstel, wat zeep of afwasmiddel en...
lees verder >
Wat Hormann garagedeuren onverwoestbaar maakt
Hormann garagedeuren zijn niet alleen mooi en praktisch, maar ook bijn onverwoestbaar. Wat is het bedrijf, hoe werken ze en wat maakt hun deuren zo...
lees verder >

Een blog over alles wat te maken heeft met zonwering, informatief en vakkundig.