Hoe zorg ik dat mijn zonwering lang meegaat?

Als u met zorg zonwering heeft aangeschaft wilt u uiteraard dat deze zo lang mogelijk meegaat. Goede en passende zonwering betekent een flinke aanschaf, die in de meeste huishoudens over een groot aantal jaren wordt afgeschreven.
Natuurlijk is het prettig als dit systeem, een sieraad voor uw woning, er goed uit blijft zien en naar behoren blijft functioneren. Dit bereikt u door de tips op te volgen die hieronder worden gegeven.

Levensduur van uw zonwering verlengen

Wat zijn de grootste bedreigingen voor zonweringen? Hoewel door de toepassing van moderne materialen de stof niet snel meer zal 'vergaan' of scheuren, kunnen vocht en slechte ventilatie wel zorgen voor schimmel en andere lelijke verkleuringen in het materiaal. Daarnaast kan stormachtige wind zorgen voor het blijvend ontwrichten van het systeem, waardoor de bediening een stuk zwaarder gaat of zelfs in het geheel niet meer werkt. 

U kunt de levensduur van het zonweringssysteem aanmerkelijk verlengen, en tevens zorgen dat er geen dure reparaties nodig zijn, door de volgende adviezen op te volgen.

Om de zonwering schoon en mooi te houden;

  • Rol de zonwering steeds compleet op én uit om kleurverschillen te voorkomen.
  • Gebruik het scherm liever niet als het regent. Bij weinig neerslag kan het geen kwaad om de zonwering in uitgerolde stand te laten, als het materiaal maar weer goed droogt voordat u het weer oprolt.
  • Toch een natte zonwering oprollen, omdat er bijvoorbeeld een storm uitbreekt? Laat het materiaal dan zo snel mogelijk daarna weer in volledig uitgerolde stand GOED drogen.
  • Gebruik geen hogedrukreiniger of (huishoud-) sopje!
  • Losse stofdeeltjes en pluis kunt u verwijderen met de stofzuiger of een droge borstel.

Om te zorgen dat het systeem niet beschadigt;

  • Zorg tijdens het op- en uitrollen dat dit rustig gebeurt, met constante druk.
  • Bij veel wind kan een zonnescherm beter opgerold blijven, hoe stevig het product ook is.
  • Laat de bediening om de paar jaar nakijken (en de bewegende delen smeren) door een expert.

Volgt u deze tips, dan kunt u jarenlang optimaal genieten van uw zonweringsproduct!

Ook interessant voor u

Beschermt een zonnescherm tegen UV-straling?
Bij de eerste zonnestralen draaien we natuurlijk direct het zonnescherm uit om de hitte uit het huis te houden, maar ook om schaduw te creëren...
lees verder >
5 handige Somfy onderdelen die u zeker nog niet kende
Somfy is een innovatief bedrijf dat zich inzet de veiligheid in uw huis te verbeteren en u een veiliger gevoel te geven. Dit doen ze...
lees verder >
Wat Hormann garagedeuren onverwoestbaar maakt
Hormann garagedeuren zijn niet alleen mooi en praktisch, maar ook bijn onverwoestbaar. Wat is het bedrijf, hoe werken ze en wat maakt hun deuren zo...
lees verder >