Verleng het buitenseizoen met een veranda

De klimaatverandering heeft een positieve invloed op ons buitenleven. Langere, warmere, zomerse tijden zorgen er voor dat we meer in de tuin zitten dan normaliter het geval is.

Veranda

Dat dit onze kijk op de tuin en het buitenleven mee bepaalt, is duidelijk. De tuinbankstellen en tuinkeukens zijn daar slechts een klein teken van. Meer mensen dan ooit maken gebruik van de aanwezige tuin om te relaxen. Thuis komend, na een dag hard werken en misschien wel de gebruikelijke file, is het gewoonweg heerlijk om als gezin buiten te eten en daarna te genieten van een kopje koffie of een drankje.

Door deze andere wijze van leven, wordt er steeds meer nagedacht over de structuur en de functionaliteit van de tuin. Hoe mooier de tuin, hoe leuker het is om er te zitten en er van te genieten. Een veranda nemen, vergroot dat genot, want vanaf dan kun je ook buiten zitten als het al iets frisser wordt en zelfs als het zachtjes regent.

Buitenleven

Een tweede voordeel van een terrasoverkapping, ook wel veranda, is dat je, wanneer het winterweer is, volop kunt genieten van de tuin die door ijzel of sneeuw een ander aanzien heeft gekregen en waarin de vogels het voer, dat voor hen opgehangen of neergelegd is, komen halen. Een plezier waar je iedere keer weer van kunt genieten, zeker wanneer de nieuwe ruimte gesloten is en tevens als wintertuin gebruikt kan worden.

Daardoor wordt de leefruimte binnenshuis vergroot, terwijl tijdens prachtige zomeravonden alle deuren open kunnen en het een verlengstuk van de tuin wordt. Al snel zal dit een bijzondere plek worden waar iedereen graag even zit om te genieten, om rust te vinden of gewoon om gezellig even te babbelen.

De voordelen

Alle voordelen op een rij.

  • Je kunt langer en zelfs bij wat frisser weer toch buiten zitten.
  • De tuin krijgt een nieuwe dimensie.
  • Zelfs als het regent, is het hier goed toeven. De regendruppels die ritmisch hun geluid op het dak roffelen en die er voor zorgen dat je zelfs van regenachtig weer kunt genieten. 
  • Meer leefruimte in huis, zonder een ingrijpende verbouwing.

De beste manieren om schaduw op je terras te krijgen
De zomer is weer in volle gang en dat betekent dat het tijd is om te genieten van het buitenleven. Maar de zon kan soms...
lees verder >
Plisse gordijnen schoonmaken? Dat helpt!
Er zijn tegenwoordig talloze manieren om uw ramen te bekleden. Er zijn natuurlijk de traditionele stoffen gordijnen, maar daarnaast zijn er aluminium jaloezieën, houten jaloezieën,...
lees verder >
Rolluik specialist Zonweringstunter.nl
Zonweringstunter.nl is uw rolluik specialist. Wij staan garant voor een groot en veelzijdig aanbod rolluiken en andere zonwering van bekende merken die u snel en...
lees verder >

Een blog over alles wat te maken heeft met zonwering, informatief en vakkundig.