Welke hor voor welke situatie? Horren voor ramen en deuren

Een hor bestaat uit een gaas die het ongedierte buiten houdt als ramen en deuren geopend zijn. Er is ook speciaal gaas met fijne mazen beschikbaar. Dit zijn horren die zelfs het stuifmeel een toegang naar binnen verhinderen en dat is erg prettig voor mensen die allergisch reageren op stuifmeel (hooikoorts). Horren worden onderverdeeld naar toepassing. Het hangt van de situatie af om de juiste keuze in de verschillende horren te maken.

Maak eerst een keuze uit:
• Horren voor ramen
• Horren voor deuren

Keuze horren voor ramen

Voor het raam kunnen we onderscheid maken in twee soorten horren. De rolhor is geschikt voor elk type raam, waaronder ook het dakraam. Het fijne van deze hor is de geluidsarme bediening. De inzethor kan zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van een raam geplaatst worden. Dit type hor is zeer geschikt voor draai-kiepramen.

Insectenhor voor VELUX ramen

Als u een dakraam van VELUX heeft en alle insecten wilt buitenhouden, dan is de VELUX Insectenhor (ZIL SWL) geschikt voor u. Het voordeel van dit raam is dat u hem makkelijk kunt in- en uittrekken. Opgerold zit hij in een stevige cassette. Hierdoor kunt u uw raam makkelijk open en dicht blijven doen. Bent u een beetje handig? Dan kunt u hem makkelijk zelf plaatsen. 

Heeft u verticaal gekoppelde VELUX dakramen? Dan kunt u twee insectenhorren eenvoudig koppelen via de Insectenhorkit type (ZOZ 157)

Keuze horren voor deuren

Voor deuren is er ook keuze uit twe soorten. De meest kind- en rolstoelvriendelijke keuze is de plissé hordeur, omdat de ondergeleider niet meer dan 3 millimeter hoog is. Het gaas van de plissé hordeur is gevouwen in plaats van gerold. Het is makkelijk te plaatsen en te verwijderen in periodes wanneer de hordeur niet nodig is. De rolhordeur kan enkel en dubbel uitgevoerd worden. Deze constructie zorgt ervoor dat het gaas altijd strak blijft.

Een ander voordeel is dat de deur automatisch na opening dicht rolt. De schanier hordeur wordt geleverd in een standaard uitvoering en zelfsluitende uitvoering. Deze roldeur kan zowel naar binnen als naar buiten toe geopend worden. De schuivende hordeur is bij uitstek geschikt voor grote deuropeningen.

De rolhor Delux wordt exact op maat gemaakt en is leverbaar in 3 standaardkleuren wit, creme-wit en antraciet.

108.-
De raaminzethor van Zonweringstunter.nl is de ideale oplossing voor uw kunststof of aluminium draai-/kantelramen. De raaminzethor is met één klikbeweging te plaatsen,
51.-
5 reviews

De plisse hordeur is in vele maten leverbaar zodat ie in iedere situatie kan worden toegepast.
> Maatwerk (dus geen herroepingsrecht)

51.-
14 reviews

De nieuwe insectenhor houdt uw huis vrij van insecten maar gevuld met frisse lucht.

> nieuw slank design, witte geleiding
> UIT VOORRAAD LEVERBAAR

51.-

Hormann garagedeuren in prijs verlaagd
Met Hörmann garagedeuren levert Zonweringstunter.nl een degelijk merk innovatieve en isolerende garagedeuren met Duitse kwaliteitsgarantie. Hörmann maakt al meer dan 75 jaar deuren en garagedeuren...
lees verder >
De geplisseerde hordeur is je vriend in de zomer!
Niets vervelender in de zomer zijn insecten in uw huis. Als het lekker weer is, wilt u natuurlijk lekker de ramen en deuren wijd open...
lees verder >
Hoe weet u of uw Velux dakraam aan vervanging toe is?
Is uw VELUX dakraam aan vervanging toe? Het is belangrijk om uw Velux dakraam regelmatig te inspecteren. Heeft u een nieuw VELUX dakraam nodig dan kunt u deze...
lees verder >

Een blog over alles wat te maken heeft met zonwering, informatief en vakkundig.