Welke hor voor welke situatie? Horren voor ramen en deuren

Een hor bestaat uit een gaas die het ongedierte buiten houdt als ramen en deuren geopend zijn. Er is ook speciaal gaas met fijne mazen beschikbaar. Dit zijn horren die zelfs het stuifmeel een toegang naar binnen verhinderen en dat is erg prettig voor mensen die allergisch reageren op stuifmeel (hooikoorts). Horren worden onderverdeeld naar toepassing. Het hangt van de situatie af om de juiste keuze in de verschillende horren te maken.

Maak eerst een keuze uit:
• Horren voor ramen
• Horren voor deuren

Keuze horren voor ramen

Voor het raam kunnen we onderscheid maken in twee soorten horren. De rolhor is geschikt voor elk type raam, waaronder ook het dakraam. Het fijne van deze hor is de geluidsarme bediening. De inzethor kan zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van een raam geplaatst worden. Dit type hor is zeer geschikt voor draai-kiepramen.

De inzetrolhor kan gemonteerd worden zonder boren en je kunt hem zowel verticaal als horizontaal plaatsen. De vaste hor kan ook aan de binnenzijde en buitenzijde gemonteerd worden. Dit type hor is vooral geschikt voor smalle kozijnen, vlak tegen het kozijn. Je kunt de vaste hor op verschillende manieren monteren. 

Keuze horren voor deuren

Voor deuren is er ook keuze uit twe soorten. De meest kind- en rolstoelvriendelijke keuze is de plissé hordeur, omdat de ondergeleider niet meer dan 3 millimeter hoog is. Het gaas van de plissé hordeur is gevouwen in plaats van gerold. Het is makkelijk te plaatsen en te verwijderen in periodes wanneer de hordeur niet nodig is. De rolhordeur kan enkel en dubbel uitgevoerd worden. Deze constructie zorgt ervoor dat het gaas altijd strak blijft.

Een ander voordeel is dat de deur automatisch na opening dicht rolt. De schanier hordeur wordt geleverd in een standaard uitvoering en zelfsluitende uitvoering. Deze roldeur kan zowel naar binnen als naar buiten toe geopend worden. De schuivende hordeur is bij uitstek geschikt voor grote deuropeningen.