10 Tips voor uw zonweringdoek

Wil je dat je zonweringdoek lang meegaat? Dan is het belangrijk dat je het zo goed mogelijk onderhoudt. Wij geven je 10 tips om je zonweringdoek in topconditie te houden:

1. Zorg ervoor dat je zonweringdoek altijd droog is voordat je het opbergt, oprolt of inklapt. Een droog doek is minder gevoelig voor vuil en schimmels.

2. Zonneschermen die niet goed drogen, kunnen beschadigen door schimmels. Zorg ervoor dat er altijd voldoende ventilatie is wanneer je het doek droogt.

3. Gebruik nooit schuurmiddelen of andere agressieve middelen om vuil of alg van het zonweringdoek te verwijderen. Deze kunnen de beschermlaag van het doek beschadigen.

4. Zonweringdoeken kunnen beschadigen door vuil en stof. Zorg ervoor dat je ze regelmatig schoonmaakt om vuil en stof te verwijderen.

5. Gebruik altijd een zachte doek of borstel om vuil van het doek te verwijderen.

6. Was je zonweringdoek regelmatig af met lauwwarm water en een milde zeep. Gebruik hiervoor nooit agressieve middelen.

7. Laat het doek na het wassen goed drogen voordat je het opbergt of ophangt.

8. Zonweringdoeken kunnen knellen en kreuken als je ze opbergt zonder ze eerst te spannen. Spanneer je het doek opbergt, zorg er dan voor dat het strak gespannen is. Als je zonweringdoek toch kreukt, leg het dan in de zon om de kreuken eruit te laten halen.

9. Zonweringdoeken kunnen slijten door veelvuldig gebruik. Zorg ervoor dat je ze niet overmatig gebruikt en dat je ze regelmatig inspecteert op slijtage.

10. Zonweringdoeken kunnen beschadigen door scherpe voorwerpen. Zorg ervoor dat je ze niet in contact brengt met scherpe voorwerpen of harde oppervlakken.

En de bonustip: zonweringdoeken kunnen helaas ook beschadigen door insecten. Zorg ervoor dat je ze regelmatig inspecteert op eventuele insectennesten.

Als je je zonweringdoek goed onderhoudt, zal het je vele jarenlang dienen. Negeer je het onderhoud echter, dan zal het doek sneller slijten en kan het zelfs beschadigd raken. Zorg ervoor dat je je zonweringdoek regelmatig inspecteert en schoonmaakt, zodat je er lang plezier van kunt hebben.

Mocht je zonweringdoek toch kapot zijn, te erg verkleurd of versleten, dan is het tijd voor een nieuw doek. Wij helpen je graag bij het uitzoeken van een nieuw zonweringdoek.

6 reviews

Is uw zonnescherm nog goed, maar wilt u alleen het doek (laten) vervangen? Bij Zonweringstunter.nl kunt u compleet geconfectioneerd doek voor uw zonnescherm bestellen.

115.-

Bestel hier een nieuw doek voor uw screen. Exact op maat gemaakt en past zo in uw bestaande screen.

99.-

10 Tips voor uw zonweringdoek
Wil je dat je zonweringdoek lang meegaat? Dan is het belangrijk dat je het zo goed mogelijk onderhoudt. Wij geven je 10 tips om je...
lees verder >
Wat zijn automatische garagedeuren?
Zonweringstunter.nl is niet alleen leverancier van zonwering en rolluiken, maar bij ons kunt u ook terecht voor automatische garagedeuren of handmatige garagedeur. Wij leveren automatische garagedeuren...
lees verder >
Stijl je slaapkamer met VELUX zonwering
Wil je snel een nieuwe stijl aan je interieur geven? Dat kan eenvoudig met de zonwering van VELUX. Met nieuwe raambekleding creëer je in een...
lees verder >

Een blog over alles wat te maken heeft met zonwering, informatief en vakkundig.