10 Tips voor uw zonweringdoek

Wil je dat je zonweringdoek lang meegaat? Dan is het belangrijk dat je het zo goed mogelijk onderhoudt. Wij geven je 10 tips om je zonweringdoek in topconditie te houden:

1. Zorg ervoor dat je zonweringdoek altijd droog is voordat je het opbergt, oprolt of inklapt. Een droog doek is minder gevoelig voor vuil en schimmels.

2. Zonneschermen die niet goed drogen, kunnen beschadigen door schimmels. Zorg ervoor dat er altijd voldoende ventilatie is wanneer je het doek droogt.

3. Gebruik nooit schuurmiddelen of andere agressieve middelen om vuil of alg van het zonweringdoek te verwijderen. Deze kunnen de beschermlaag van het doek beschadigen.

4. Zonweringdoeken kunnen beschadigen door vuil en stof. Zorg ervoor dat je ze regelmatig schoonmaakt om vuil en stof te verwijderen.

5. Gebruik altijd een zachte doek of borstel om vuil van het doek te verwijderen.

6. Was je zonweringdoek regelmatig af met lauwwarm water en een milde zeep. Gebruik hiervoor nooit agressieve middelen.

7. Laat het doek na het wassen goed drogen voordat je het opbergt of ophangt.

8. Zonweringdoeken kunnen knellen en kreuken als je ze opbergt zonder ze eerst te spannen. Spanneer je het doek opbergt, zorg er dan voor dat het strak gespannen is. Als je zonweringdoek toch kreukt, leg het dan in de zon om de kreuken eruit te laten halen.

9. Zonweringdoeken kunnen slijten door veelvuldig gebruik. Zorg ervoor dat je ze niet overmatig gebruikt en dat je ze regelmatig inspecteert op slijtage.

10. Zonweringdoeken kunnen beschadigen door scherpe voorwerpen. Zorg ervoor dat je ze niet in contact brengt met scherpe voorwerpen of harde oppervlakken.

En de bonustip: zonweringdoeken kunnen helaas ook beschadigen door insecten. Zorg ervoor dat je ze regelmatig inspecteert op eventuele insectennesten.

Als je je zonweringdoek goed onderhoudt, zal het je vele jarenlang dienen. Negeer je het onderhoud echter, dan zal het doek sneller slijten en kan het zelfs beschadigd raken. Zorg ervoor dat je je zonweringdoek regelmatig inspecteert en schoonmaakt, zodat je er lang plezier van kunt hebben.

Mocht je zonweringdoek toch kapot zijn, te erg verkleurd of versleten, dan is het tijd voor een nieuw doek. Wij helpen je graag bij het uitzoeken van een nieuw zonweringdoek.

6 reviews

Is uw zonnescherm nog goed, maar wilt u alleen het doek (laten) vervangen? Bij Zonweringstunter.nl kunt u compleet geconfectioneerd doek voor uw zonnescherm bestellen.

165.-
nu vanaf
115.-

Bestel hier een nieuw doek voor uw screen. Exact op maat gemaakt en past zo in uw bestaande screen.

152.-
nu vanaf
99.-

10 Tips voor uw zonweringdoek
Wil je dat je zonweringdoek lang meegaat? Dan is het belangrijk dat je het zo goed mogelijk onderhoudt. Wij geven je 10 tips om je...
lees verder >
Wel eens aan Duo rolgordijnen gedacht?
Niets is vervelender dan een slaapkamer die niet donker te krijgen is. Op zonnige dagen laten uw dunne overgordijnen veel teveel licht door, waardoor het...
lees verder >
Dé trend van 2016; een windscherm
Wat is er nu heerlijker dan in de zomer genieten in eigen tuin van de zon? Helaas gooit de Nederlandse, koude zeewind nog wel eens...
lees verder >

Een blog over alles wat te maken heeft met zonwering, informatief en vakkundig.