De 6 populairste zonweringtypes van 2022

We hebben de afgelopen jaren warme zomers gehad. Veel mensen hebben ervoor gekozen om zonwering te nemen en te laten installeren of zelf monteren. Daarmee vergroten ze hun woongenot, zijn ze beschermd tegen extreme hitte of houden ze ongewenste insecten buiten.

We zetten de 6 populairste types buitenzonwering op een rij voor je;

1.            Rolluiken
2.           Plissegordijnen
3.           Verticale jaloezieën
4.           Horizontale jaloezieën
5.           Markiezen
6.           Knikarmschermen

1. Rolluiken

Rolluiken zijn een van de populairste keuzes onder huizenbezitters. Ze kunnen helemaal naar beneden getrokken worden, waardoor je woning volledig afgesloten is en je er geen last meer hebt van de zon. Bovendien beschermt het je huis tegen inbrekers en isoleert het goed, waardoor je energiekosten kunt besparen.

2. Plissegordijnen

Plissegordijnen bestaan uit dunne, verticale stroken stof die in accordeonvorm opgevouwen kunnen worden. Ze zijn eenvoudig te bedienen en bieden een goede bescherming tegen de zon. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins.

3. Verticale jaloezieën

Verticale jaloezieen, ook wel lamellen, zijn gemaakt van lange, dunne stroken stof of aluminium die in verticale banen naast elkaar hangen. Ze zijn eenvoudig te bedienen en bieden een goede zonwering.

4. Horizontale jaloezieën

Horizontale jaloezieën zijn vergelijkbaar met verticale jaloezieën, maar de stroken hout of aluminium hangen dan in horizontale banen onder elkaar. Ze zijn eenvoudig te bedienen en bieden een goede zonwering.

5. Markiezen

Markiezen zijn kappen die boven een raam bevestigd worden. Ze beschermen tegen de zon en houden ook regen en wind buiten. Markiezen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins.

6. Knikarmschermen

Knikarmschermen zijn een populaire keuze onder huizenbezitters. Het scherm is gemaakt van een stevig, elastisch materiaal dat aan een paal of muur bevestigd kan worden. Het kan in verschillende posities worden gezet, waardoor je precies de juiste hoeveelheid zonlicht kunt binnenlaten. Knikarmschermen zijn eenvoudig te bedienen en bieden een goede bescherming tegen de zon.

Wat is jouw favoriete type zonwering?

2 reviews

> extra kleine kast
> lameldikte 8.85 mm
> maximale breedte 3 mtr
> maximale hoogte 3.5 mtr
> maximale oppervlakte 6 m2

Levertijd ca. 3-4 weken bij afhalen

196.-

> Eenvoudige bediening
> Bediening met trekkoord
> Max 260cm hoog x 300cm breed

94.-

> Verticale 89mm PVC lamellen
> Bediening met kantelketting en trekkoord
> Max 500cm breed en 300cm hoog

144.-
3 reviews

> 50 mm brede houten lamellen
> Diverse kleuren lamellen en ladderband
> Standaard met kantel- en ophaalkoord
> Van 60cm tot 260cm breed

123.-
10 reviews
Markiesframe: 5-7 cm vurenhout Ombouw : grenen, merantie of aluminium (naar keuze) (geen vuren!!) - bovenplank 235 mm breed x 20 mm dik, is afgeschuind om te voorkomen dat er water op
Niet leverbaar
Levertijd: onbekend
50 reviews

Hollandse topkwaliteit tegen een absolute bodemprijs! Standaard met electrische bediening in een semi cassette.1227.-
1 review

De Picca is de nieuwe semi-cassette onder de terras-schermen. Een sterk ontwerp tegen een aantrekkelijke prijs. Sluit altijd perfect! Maatwerk zonder meerprijs!

Levertijd ca. 4 weken

Niet leverbaar
Levertijd: onbekend
4 reviews

> Gesloten cassette met afgeronde vormen. > Sluit naadloos aan op iedere gevel
> Zonder meerprijs exact op maat gemaakt.
> Van 250cm tot 550cm breed


1010.-

Welke zonwering houdt de meeste warmte buiten?
De meeste mensen vinden het heerlijk om behaaglijk in de zon te zitten en ons, ons terras en ons huis te verwarmen. Maar soms wordt...
lees verder >
Welke type bedieningen zijn er voor screens?
Welke type bedieningen zijn er voor screens? Screens zijn een type zonwering die wordt gebruikt om de zonnestralen tegen te houden en het uitzicht van buitenaf...
lees verder >
De beste zonneschermen voor de laagste prijs
Nu het weer volop zomer is, wordt er veel gebruik gemaakt van zonneschermen. Niet alleen een functioneel product, dat tegen te veel zon in huis...
lees verder >

Een blog over alles wat te maken heeft met zonwering, informatief en vakkundig.