Zonnescherm ophangen lastig? Niet met deze 5 tips

Een knikarmscherm zonnescherm houdt de warmte van de zon buiten. Zonweringstunter.nl bied verschillende uitvoeringen en maten. Zoek je een handbediend scherm of toch liever electrisch? Een 'slim scherm' gaat namelijk automatisch open en dicht, afhankelijk van hoe je hem instelt. Wel zo handig. Maar het is wel weer meer werk om hem te installeren.
Met deze 5 tips helpen we je op weg zodat je zelf je knikarmscherm kunt monteren.

1) Zorg dat je altijd met je samen bent

De meeste knikarmschermen zijn algauw 40 kilo of meer. Zeker bij breedtes vanaf 300cm en uitval boven de 200cm. Omdat ze ook vrij groot zijn, betekent het dat je algauw iemand nodig zult hebben om je te helpen. Bovendien moet je zorgen dat je alles kaarsrecht, oftewel waterpas, ophangt. Dat kan eigenlijk ook alleen maar als je het met iemand anders erbij doet.

2) Kies een rustige dag uit

Niets is vervelender dan te beginnen aan je klus, terwijl je halverwege van je trap wordt geblazen of moet stoppen vanwege slecht weer. Voor je eigen veiligheid, en je eigen plezier; kies een windstille dag uit met lekker weer!

3) Zorg voor het juiste bevestigingsmateriaal

Ga je monteren op een In het bestelproces op deze site kun je die toevoegen. Wil je verzekerd zijn van extra sterke verankering? Ga dan voor chemische ankers; speciale schroeven en pluggen waarmee alles muurvast komt te zitten.

Monteer je binnen 5 lagen baksteen onder de dakgoot? Ga dan NIET direct in steen boren, dan kun je je muur onherstelbaar beschadigen. Kies dan voor de verlengde muurstrips tijdens het bestellen en je weet zeker dat je je muur heel houdt.

4) Zorg voor goed gereedschap

Niet alleen je knikarmscherm moet van goede kwaliteit zijn, maar je gereedschap ook. Het boren in steen, maar ook in hout, kan namelijk lastig zijn. Een goede boor en goede boortjes helpen daarbij. Voor het boren in steen is het handig een goede boormachine te hebben. Het liefste met een klopstand, anders kom je niet zo goed in steen. Accuboormachines zijn daar niet geschikt voor.

Zorg er ook voor dat als je in steen boort, dan liever niet in een voeg. Nog een onmisbaar stuk gereeschap; gehoorbescherming. Gebruik oordoppen of professionele gehoorbeschermers die helemaal over je oren vallen.

Wil je dat je zonwering het beste hangt en altijd soepel in- en uitdraait? Zorg dan dat je hem zo goed mogelijk waterpas hangt. Een goede waterpas, zoals een laserwaterpas, is hiervoor onmisbaar.

Moet je iets vrij hoog monteren? Zorg dat je een goede trap of ladder hebt. Natuurlijk zet je die goed neer op een stevige, vlakke ondergrond. En vergeet niet om het uiteindelijke plaatsen van de cassette samen te doen(!).

5) Check - doublecheck!

Zeker als je samen bent is niets handiger dan met elkaar de belangrijkste stappen door te nemen. Gebruik je de juiste maat boor? Hangt alles helemaal waterpas? Heb je de juiste gereedschappen in huis? Check het zelf nog een keer extra, of bespreek het samen.

Weten jullie het samen niet zeker? Aarzel vooral niet om de hulp van iemand in te schakelen als je er niet uitkomt. Je kunt ons gerust even bellen als je de handleiding hebt gelezen en nog een vraag hebt.

Twijfel je of je zelf je zonnescherm kunt monteren? Dat begrijpen we. We hebben daarom een eigen montagedienst die het voor een kleine meerprijs altijd kan doen voor je.
We denken dat je met deze tips een eind moet kunnen komen. Succes!

 

 

Ook interessant voor u

6 tips voor het kiezen van raambekleding
Het kiezen van de juiste raambekleding is voor de meeste mensen vaak geen gemakkelijke klus. Je moet nadenken welke kleur bij het interieur past, wat...
lees verder >
5 handige Somfy onderdelen die u zeker nog niet kende
Somfy is een innovatief bedrijf dat zich inzet de veiligheid in uw huis te verbeteren en u een veiliger gevoel te geven. Dit doen ze...
lees verder >
Top down bottom up plisse-gordijnen, wat zijn dat?
Plissegordijnen, oftewel geplisseerde gordijnen, zijn geplooide gordijnen. De speciale stof en de plooien erin zorgen ervoor dat ze als een soort harmonica kunt opvouwen. Het...
lees verder >