Wat kost een (echt) goede plisse hordeur?

Wat kost nu een echte plisse hordeur? Nu vraagt u zich wellicht of of er dan ook neppe plisse hordeuren zijn? Het antwoord daarop is gecompliceerd. De merknaam 'plisse hordeur' is namelijk niet beschermd, dus iedere fabrikant die zijn hordeur een ‘plisse hordeur’ wil noemen heeft dat recht. De echte plisse hordeur komt echter uit Japan en wordt daar gemaakt volgens een speciaal patent.

De hordeuren met het gaas dat volgens dit patent worden gemaakt worden algemeen beschouwd als de beste hordeuren ter wereld. Zoals wel vaker is dit ook een bron van aantrekkingskracht voor fabrikanten die dit gaan nadoen en hun eigen versie van de plisse hordeur op de markt brengen. Dat wil niet zeggen dat deze deuren niet functioneren en insecten niet buiten de deur houden, maar het is dan niet de originele versie. 

De prijs van de deur

Bij zonweringsstunter.nl verkopen we wel de originele versie die wordt geïmporteerd uit Japan. Onze plisse hordeur is een prachtige lichtgewicht deur die u bijvoorbeeld achter een openslaande deur naar uw tuin kunt plaatsen. Zo krijgt u wel de frisse lucht in huis, maar niet alle insecten. De plisse hordeur is er in veel soorten en maten, allemaal voor hun eigen prijs.

Zoals u ook op onze website kunt zien, betaald u voor een plisse hordeur van een standaardmaat voor- of achterdeur, 219 euro. Dit loopt op naar mate de deur groter wordt. Voor een plisse hordeur van 1,80 of 2 meter betaalt u 375 euro. Dit klinkt misschien als veel geld, maar dat is het niet. Een plisse hordeur kan bij normaal gebruik vele jaren meegaan. Bovendien kunt u hem na de zomer makkelijk uit elkaar halen en opslaan tot de volgende zomer.

Aanvullende opties

Behalve de prijs voor de plisse hordeur zelf kunt u ook nog kiezen voor aanvullende opties. Een standaard plisse hordeur wordt zonder extra kosten geleverd in helder of gebroken wit. U kunt er ook voor kiezen om de deur in andere kleuren te laten leveren voor een hogere prijs. Bijvoorbeeld in zwart, blauw, groen of metallic.

Daarnaast is het soms nodig om aanvullende accessoires te bestellen. Als u bijvoorbeeld een schuine dorpel heeft sluit de rechte deur daar niet mooi op aan.

Om te voorkomen dat insecten op die manier alsnog uw huis binnen dringen kunt u een v-strip kopen. Dit is een schuin aflopende kunststof dorpel die u op uw eigen drempel kunt plaatsen. Een v-strip kost 32 of 36 euro.

Dubbele deurset en bezorgkosten

In het geval u een dubbele plisse hordeur bestelt, bijvoorbeeld als u een grote schuifdeur hebt, kunt u een dubbele deurset bij bestellen. Deze zorgt er voor dat beide deuren geopend kunnen worden en goed op elkaar aansluiten. Een dubbele deurset koopt u voor 45 tot 68 euro, afhankelijk van de grootte van uw deur. Tenslotte zijn er nog de bezorgkosten. Deze bedragen ongeveer tien euro bij vooruitbetaling en 17 euro als u achteraf betaald.

VELUX verduisterende zonwering voor elk budget
VELUX is een bekende producent van verschillende hoogwaardige zonwering producten. Omdat de producten van VELUX van hoge kwaliteit zijn en vele jaren mee gaan, denken...
lees verder >
Dit wilt u weten over plissé hordeuren
In dit artikel beantwoorden we vijf vragen en antwoorden over plissé hordeuren. Op deze site vindt u alle informatie die u nodig heeft voor het opmeten...
lees verder >
Wat is het verschil tussen een knikarmscherm en een uitvalscherm?
Knikarmschermen hebben een schermdoek dat is bevestigd aan een frame met twee of meer armen. Deze armen zijn verbonden met het schermdoek en kunnen worden...
lees verder >

Een blog over alles wat te maken heeft met zonwering, informatief en vakkundig.