Stijl je slaapkamer met VELUX zonwering

Wil je snel een nieuwe stijl aan je interieur geven? Dat kan eenvoudig met de zonwering van VELUX. Met nieuwe raambekleding creëer je in een handomdraai een heel andere sfeer in je slaapkamer. 

Praktische overwegingen

Voordat je de stylist in jezelf aan het werk zet, moet je eerst nadenken over welke functies de VELUX raambekleding voor jou moet vervullen. Gaat het je vooral om de decoratieve waarde van de gordijnen? Om het bieden van privacy? Het weren van fel licht en hitte? Het verduisteren van je slaapkamer? De functies die je voor ogen hebt, zullen uiteindelijk de keuze van het VELUX product dat je koopt bepalen. Zo zijn bijvoorbeeld niet alle VELUX gordijnen verduisterend.

Verschillende VELUX gordijnen en jaloezieën

Rolgordijnen van VELUX zijn een goedkope oplossing om zonlicht te dimmen. De VELUX vouwgordijnen hebben het grote voordeel dat hiervoor losse vouwgordijnstof is te bestellen die je eenvoudig kunt verwisselen. Ideaal dus voor wie ervan houdt om met verschillende interieurstijlen te experimenteren. VELUX Plisségordijnen creëren een mooi diffuus licht in je slaapkamer.

VELUX verduisterend duo bestaat uit twee lagen: een verduisterend gordijn en een plisségordijn. Deze kun je over elkaar schuiven zodat je de door jou gewenste lichtinval kunt bepalen. De verduisteringsgordijnen zijn voorzien van een coating waardoor daglicht niet door het doek kan doordringen. Ook heeft de coating een isolerende werking.

Met VELUX jaloezieën kun je precies zoveel licht je slaapkamer laten binnenkomen als je wilt. Ook zijn jaloezieën eenvoudig schoon te houden. Het duurste zijn gordijnen en jaloezieën die elektrisch te bedienen zijn. Ze zijn echter bijzonder handig als je niet gemakkelijk bij je raam kan, bijvoorbeeld omdat er een bed voor staat.

De juiste kleur of dessin

VELUX zonwering is in verschillende kleuren en dessins verkrijgbaar. Als je een kleine slaapkamer groter wilt laten lijken kies dan voor een lichte kleur. Donkere kleuren maken de ruimte juist optisch kleiner. Als je een interieur in industriële stijl wilt, koop dan jaloezieën in een mooie grijstint. Wil je juist een romantische slaapkamer? Dan doen vouwgordijnen met bijvoorbeeld roze strepen (kleurcode 6525) het goed.

Een modern en trendy effect bereik je met VELUX verduisterend duo die in verschillende felle kleuren verkrijgbaar is. Hou je van een klassieke en luxe interieurstijl? Dan zullen de rode plisségordijnen vast bij jou in de smaak vallen. Als je kiest voor VELUX raambekleding met een dessin, houd de rest van het interieur van je slaapkamer dan licht en neutraal. Zo zal het gordijn een echte blikvanger zijn.

Nieuw! Ritsscreen XL
Is de ritsscreen 95 of ritsscreen 105 te klein voor uw raam? Dan kiest u vanaf nu voor de Ritsscreen XL! Dit unieke windvaste ritsscreen,...
lees verder >
De beste manieren om schaduw op je terras te krijgen
De zomer is weer in volle gang en dat betekent dat het tijd is om te genieten van het buitenleven. Maar de zon kan soms...
lees verder >
Rolgordijnen saai? Niet bij Zonweringstunter!
Kies de rolgordijnen die passen in jouw woning tegen de laagste prijs garantie. Eerlijk? Een interieur is pas helemaal af als er ook de nodige aandacht...
lees verder >

Een blog over alles wat te maken heeft met zonwering, informatief en vakkundig.