De 5 beste tips om uw Luxaflex schoon te maken

Vrouw lezend in haar stoel genietend van haar schoongemaakte luxaflex

Luxaflex, ook wel jaloezieën genoemd, zijn perfect om je huis mee te verduisteren, om de hitte buiten te houden op een zomerse dag en om inkijk tegen te gaan. Het enige nadeel van deze ideale zonwering, is dat ze echte vuil- en stofaantrekkers zijn. Zeker wanneer de zon tevoorschijn komt, valt dit extra op. Geef ze daarom om de zoveel tijd een goede schoonmaakbeurt. Wij geven je alvast vijf handige tips die dit klusje een stuk gemakkelijker maken.

Tip 1: Snelle beurt

Heb je weinig tijd en wil je jouw luxaflex toch even snel schoonmaken? Doe je luxaflex dan dicht en ga er met een plumeau of een schoonmaakdoekje met allesreiniger overheen. Op deze manier wordt het grootste deel van het vuil en stof verwijderd. Wil je jouw luxaflex echt grondig reinigen? Lees dan de volgende tips. 

Tip 2: In bad ermee

Als je jaloezieën echt grondig wilt reinigen, kan je ze in bad doen. Vul je bad met een sopje van heet water, soda en een scheut ammonia. Haal je luxaflex eraf en laat ze een half uurtje in bad weken. Ga er daarna nog even met een borstel overheen. Het resultaat: brandschone luxaflex, zelfs de touwtjes.

Tip 3: Stuk voor stuk

Doe je jouw luxaflex liever niet in bad of heb je simpelweg geen bad? Maak dan een sopje van heet water en allesreiniger. Neem een washandje en neem de luxaflex hier één voor één mee af. Neem de lamellen hiervoor tussen je wijsvinger en duim, met je hand in het washandje, een veeg zo over de hele lamel heen. Deze manier is vrij tijdrovend, maar je krijgt wel een mooi en schoon resultaat.

Tip 4: Wasverzachter

Geen allesreiniger in huis? Wasverzachter is ook prima. Neem een emmer heet water met een scheut wasverzachter. De wasverzachter zorgt ervoor dat je luxaflex mooi gaat glimmen en bovendien kan nieuw vuil zich door de wasverzachter niet zo makkelijk aan je luxaflex hechten.

Tip 5: Goed droog

Het is heel belangrijk dat de luxaflex goed drogen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een oud laken of oude handdoeken. Als de luxaflex vochtig blijft, kan er op lange termijn roest ontstaan. 

1 review
Jaloezie uitgevoerd met horizontale 50 mm brede houten lamellen. Het product wordt standaard geleverd met koord voor zowel kantelen als ophalen en neerlaten. De maximale maat is 2600 mm
137.-
5 reviews

> 16 mm brede lamellen
> standaard met tuimelstang en trekkoord
> maximaal 260cm breed x 260cm hoog

112.-
1 review

> 50 mm brede lamellen
> standaard met tuimelkoord en trekkoord
> maximaal 400cm breed x 400cm hoog

97.-

> 70 mm brede lamellen
> standaard met tuimelkoord en trekkoord
> maximaal 400cm breed x 400cm hoog

138.-

6 tips voor het kiezen van raambekleding
Het kiezen van de juiste raambekleding is voor de meeste mensen vaak geen gemakkelijke klus. Je moet nadenken welke kleur bij het interieur past, wat...
lees verder >
Nieuw: uw zonweringdoek kapot? Bestel los nieuwe!
Is uw zonweringdoek aan vervanging toe? Natuurlijk kunt u dan een nieuw zonnescherm overwegen, maar dat is een kostbare aangelegenheid. Bovendien is het meestal niet...
lees verder >
Rolgordijnen saai? Niet bij Zonweringstunter!
Kies de rolgordijnen die passen in jouw woning tegen de laagste prijs garantie. Eerlijk? Een interieur is pas helemaal af als er ook de nodige aandacht...
lees verder >

Een blog over alles wat te maken heeft met zonwering, informatief en vakkundig.