9 onderhoudstips voor uw Velux zonwering

VELUX zonwering is al jaren geliefd bij veel mensen om een ruimte te weren tegen de zon. VELUX Dakramen zijn vaak schuin en als de zon er op schijnt kan het erg warm worden in de ruimte, een goede zonwering is dan wel zo prettig. Bij Zonweringstunter.nl heeft u keuze uit binnenzonwering en buitenzonwering. Een veel gestelde vraag van klanten is hoe je een VELUX zonwering nu goed onderhoudt. In dit artikel leest u daarom de 6 beste onderhoudstips.

Onderhoudstips

Om uw VELUX zonwering zo lang mogelijk mee te laten gaan hebben we de 6 belangrijkste onderhoudstips voor Velux raambekleding voor u op een rijtje gezet:

  • Probeer te voorkomen dat VELUX buitenzonwering nat wordt. Een klein beetje regen kan geen kwaad, maar zorg er dan wel voor dat na de regenbui het doek goed opdroogt voordat u het weer oprolt.
  • Wanneer de zonwering toch nat is geworden en u moet het oprollen, rol het materiaal dan zo snel mogelijk weer uit wanneer dat mogelijk is. Laat het dan goed drogen om schimmel te voor komen.
  • Verwijder stofdeeltjes en pluis met een stofzuiger of droge borstel.
  • Gebruik geen sopje met agressieve reinigingsmiddelen, dit kan de vuilafstotende beschermlaag aantasten.
  • Gebruik bij hardnekkig vuil liever water met wat groene zeep.
  • De profielen maakt u gemakkelijk schoon met autoshampoo.
  • Na het reinigen kunt u buitenzonwering insmeren met wax. Dit vormt een soort beschermlaag dat het vuil afstoot. U kunt hiervoor autowax gebruiken.
  • Rol de zonwering steeds compleet in en uit om te voorkomen dat er kleurverschillen ontstaan.
  • Rol de zonwering rustig in en uit in een constante snelheid.

U verlengt de levensduur van uw zonwering door het goed te onderhouden. Niet alleen gaat de zonwering langer mee, maar u voorkomt ook beschadigingen en reparaties door goed onderhoud. Dit kan u een hoop kosten besparen. Wanneer u zonwering aanschaft kijk dan ook altijd bij de bijgevoegde reinigingsinstructies. Mocht u nog vragen hebben over het onderhoud van uw aangeschafte zonwering, dan kunt u ons natuurlijk ook om advies vragen.

Welke type bedieningen zijn er voor screens?
Welke type bedieningen zijn er voor screens? Screens zijn een type zonwering die wordt gebruikt om de zonnestralen tegen te houden en het uitzicht van buitenaf...
lees verder >
5 handige Somfy onderdelen die u zeker nog niet kende
Somfy is een innovatief bedrijf dat zich inzet de veiligheid in uw huis te verbeteren en u een veiliger gevoel te geven. Dit doen ze...
lees verder >
Een rolluik op maat bestellen
Een rolluik op maat gemaakt bestelt u snel en eenvoudig online bij uw zonweringspecialist Zonweringstunter.nl. Laat u verrassen door ons grote en veelzijdige aanbod kwaliteitszonwering....
lees verder >

Een blog over alles wat te maken heeft met zonwering, informatief en vakkundig.