Hoe weet u of uw Velux dakraam aan vervanging toe is?

Is uw VELUX dakraam aan vervanging toe? Het is belangrijk om uw Velux dakraam regelmatig te inspecteren. Heeft u een nieuw VELUX dakraam nodig dan kunt u deze voordelig kopen in de online shop Zonweringstunter.nl.

Hoe merkt u of uw dakraam aan vervanging toe is?

Kenmerken voor vervanging van VELUX dakramen zijn:

  • vochtvlekken in de muur onder het raam
  • roest in de verstopte geulen langs het raamkozijn
  • verrotte houten kozijnranden
  • kapotte scharnieren of vergrendeling van het uittuimelvenster
  • defecte ventilatieklep

Aantasting door weersomstandigheden

Hoewel VELUX dakramen erg duurzaam zijn, wordt het raam geteisterd door weer en wind. Hierdoor kan er toch aantasting plaatsvinden van hout of van het metaal van het raam. Dit kwalitatieve dakraam gaat lang mee, maar niet uw hele leven. Wanneer een dakraam niet meer goed sluit, is er kans op lekkage in huis. Wanneer de sleuven langs het raam op het dak verstopt raken, blijft het regenwater in deze sleuven staan.

De verstopping wordt veroorzaakt door bladeren of door een vogelnest. Dit tast op den duur het metaal en het hout aan. Zo ontstaat er lekkage op uw zolder. Water sijpelt onder de dakpannen of tussen de kozijnranden door, de wanden van de zolder in.

Onderhoud van uw VELUX dakraam

Een VELUX dakraam vraagt om regelmatig onderhoud. De sleuven in het dak aan de buitenkant van het raam moeten schoongemaakt worden. De scharnieren en vergrendeling van het raam moeten nagekeken worden, evenals de kwaliteit van de houten - of de kunststofranden.

Een probleem met de ruit in het tuimelraam lost u meestal snel op via uw glasverzekering of via de garantie en service op uw VELUX dakraam. Het kan zijn dat u onderdelen in uw dakraam moet vervangen. Slijtage van het VELUX dakraam vraagt om vervanging van het hele VELUX dakraam. Hierna kunt u er weer jaren tegen en blijft uw zolder droog. 

Een nieuw VELUX dakraam koopt u voordelig online op Zonweringsstunter.nl!

Goedkope binnenzonwering in elke stijl
Heeft u regelmatig last van de zon in uw woning, bijvoorbeeld omdat het zonlicht op uw televisie schijnt? Dan kunt u zonwering aanschaffen om de...
lees verder >
5 voordelen van garagedeuren
Garagedeuren bieden veel voordelen voor een huis of bedrijf. Garagedeuren zijn deuren waarmee je je garage in- of uit kunt rijden. Garagedeuren kunnen handmatig of...
lees verder >
Hoe een zonnescherm UV straling tegenhoudt
Beschermt een zonnescherm tegen UV-straling?
Bij de eerste zonnestralen draaien we natuurlijk direct het zonnescherm uit om de hitte uit het huis te houden, maar ook om schaduw te creëren...
lees verder >

Een blog over alles wat te maken heeft met zonwering, informatief en vakkundig.