Zonwering trends 2023

Als de zomer aanbreekt, wordt het belang van zonwering duidelijk. Met de stijgende temperaturen en het felle zonlicht is het belangrijk om je huis of kantoor koel en comfortabel te houden. Maar zonwering is niet alleen praktisch, het kan ook een stijlvolle toevoeging zijn aan je woning. In dit artikel gaan we dieper in op de zonwering trends van 2023 en kijken we naar de toekomst van zonwering.

Zonwering is al jaren een belangrijk onderdeel van onze leefomgeving. Van aluminuim jaloezieën tot rolluiken en van markiezen tot screens, er zijn talloze opties om je huis of kantoor te beschermen tegen de zon. Maar wat zijn de trends op het gebied van zonwering in 2023?

1. Automatische zonwering

Een van de grootste trends op het gebied van zonwering is automatisering. In 2023 zien we steeds meer zonwering die automatisch reageert op het weer en de lichtintensiteit. Dit betekent dat je je zonwering niet langer handmatig hoeft aan te passen, maar dat het systeem dit voor je doet. Dit zorgt niet alleen voor extra comfort, maar het is ook nog eens erg makkelijk.

2. Smart Home Integration

Na automatische zonwering is een volgende logische stap, en ook een andere belangrijke trend, de integratie van zonwering in het Smart Home-systeem. Dit betekent dat je de zonwering kunt bedienen met je stem of via een app op je smartphone. Hierdoor wordt het mogelijk om je zonwering op afstand te bedienen en kun je het het bedienen van zonwering eenvoudig integreren in je dagelijks leven.

3. Duurzame materialen

Duurzaamheid is een belangrijk thema in de samenleving. Naast de duurzaamheidseisen in de bouw- en woonsector, is duurzaamheid ook binnen de zonwering flink in opmars. In 2023 zien we dan ook steeds meer zonwering die gemaakt is van duurzame materialen, zoals bamboe voor houten jaloezieën en gerecycled plastic. Deze materialen zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ze zijn ook nog eens erg stijlvol. 

4. Minimalistisch design

Een trend die we in 2023 veel zullen zien, is een minimalistisch design. Zonwering wordt steeds meer een integraal onderdeel van de architectuur van een gebouw. Hierdoor wordt er steeds meer aandacht besteed aan het design en wordt de zonwering zo subtiel mogelijk geïntegreerd in het gebouw. Dit resulteert in een minimalistisch en strak design dat perfect past bij moderne architectuur.

5. Personalisatie

Een andere trend op het gebied van zonwering is personalisatie. Steeds meer mensen willen hun huis of kantoor een unieke uitstraling geven en dat geldt ook voor de zonwering. In 2023 zullen we dan ook steeds meer zonwering zien die op maat gemaakt is en volledig is afgestemd op de wensen van de klant. Lichtinval, privacy, beheersing van het binnenklimaat en stijl: met zonwering is jouw ultieme mix altijd te maken. 

6. Retro-stijl

Naast de minimalistische en opvallende ontwerpen zien we in 2023 ook een opkomst van de retro-stijl. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van klassieke ontwerpen en materialen, zoals bijvoorbeeld markiezen. Daarnaast kun je je knikarmscherm, screens of uitvalscherm voorzien van de meeste uiteenlopende doeken, waaronder allerlei mooie vintage en retro patronen en kleuren.

Conclusie

In 2023 zullen we steeds meer geavanceerde en stijlvolle zonwering zien die niet alleen praktisch is, maar ook een mooie toevoeging is aan onze leefomgeving. Van automatische zonwering tot opvallende kleuren en patronen, er is voor elk wat wils. Door de integratie van zonwering in het Smart Home-systeem wordt het bovendien nog eenvoudiger om je zonwering op afstand te bedienen en te integreren in je dagelijks leven.

Zonwering en verzekering: krijg je iets terug bij schade?
De vraag of en in hoeverre je zonwering onder een verzekering valt, is niet heel eenvoudig te beantwoorden. Het is ook niet iets waarmee je...
lees verder >
Vrouw lezend in haar stoel genietend van haar schoongemaakte luxaflex
De 5 beste tips om uw Luxaflex schoon te maken
Luxaflex, ook wel jaloezieën genoemd, zijn perfect om je huis mee te verduisteren, om de hitte buiten te houden op een zomerse dag en om...
lees verder >
Screens schoonmaken
Screen schoonmaken kan iedereen. Net als andere zonwering kun je screens heel makkelijk schoonkrijgen door te poetsen met een zachte borstel, wat zeep of afwasmiddel en...
lees verder >

Een blog over alles wat te maken heeft met zonwering, informatief en vakkundig.