Stoffen lamellen of kunststof lamellen?

Er is een tijd geweest dat lamellen een suf karakter hadden. Maar de lamelgordijnen zijn terug van weg geweest. Ze zijn nu hip en modern. Ze worden ook wel jaloezieën genoemd, echter komen jaloezieën zowel voor in verticale als horizontale vorm. Lamellen zijn verticale jaloezieën. Bij Zonweringsstunter.nl bieden we dit type raambekleding aan in een stoffen en plastic uitvoering. Hier leest u de voordelen van beide materialen.

Stoffen lamelgordijn


Stoffen lamelgordijnen passen mooi in gezellige huiskamers met warme kleuren en houttinten. Voordelen van lamelgordijnen zijn:

  • U bepaalt zelf de mate van transparantie
  • Een prachtige combinatie van decoratie en functionaliteit
  • Passen mooi in een oudere woning die gezellig en warm is ingericht

Lamelgordijnen ogen strak en laat net zoveel licht door als u toelaat. Een dichte stof zorgt voor optimale privacy, een wat lichtere stof laat ook nog wat licht door als u de gordijnen dicht heeft.

Plastic lamelgordijnen


In de moderne woonkamer zien we steeds vaker de plastic lamelgordijn. De voordelen van plastic lamellen zijn:

  • Gemakkelijk schoon te houden
  • Werkt brandvertragend
  • Verkleurt niet door de zon
  • Biedt een anti-bacteriële bescherming
  • Ook geschikt in vochtige ruimtes, zoals een badkamer

Plastic lamelgordijnen zijn strak en industrieel. Een stijl dat tegenwoordig erg populair is. Bij Zonweringstunter.nl heeft u keuze uit maar liefs 12 kleuren. Er zit altijd wel een kleur tussen passend bij uw interieur.

Lamelgordijnen zijn geschikt voor allerlei soorten ruimtes. Dit type raambekleding is ook zeer geliefd bij grote ramen. De gordijnen nemen niet veel ruimte in en het oogt overzichtelijk. De gordijnen worden veel toegepast in kantoorruimtes, vanwege de privacy die ze kunnen bieden.

Plastic of stof?

Beide type materialen hebben zo hun eigen kenmerken. Plastic is ten opzichte van stof gemakkelijker schoon te houden. Bij plastic daarentegen kunt u zelf de mate van transparantie kiezen, dat kan bij kunststof niet.

Welke u kies is een kwestie van smaak en afhankelijk van uw interieur. Vaak zien we stoffen lamelgordijnen voornamelijk terug bij een traditionele warm ingerichte huiskamer, plastic lamelgordijnen passen mooi in een nieuwbouwwoning dat modern en strak is ingericht.

VELUX verduisterende zonwering voor elk budget
VELUX is een bekende producent van verschillende hoogwaardige zonwering producten. Omdat de producten van VELUX van hoge kwaliteit zijn en vele jaren mee gaan, denken...
lees verder >
Zonwering trends 2023
Als de zomer aanbreekt, wordt het belang van zonwering duidelijk. Met de stijgende temperaturen en het felle zonlicht is het belangrijk om je huis of...
lees verder >
Welke zonwering is geschikt voor een badkamer?
Er zijn verschillende soorten zonwering die geschikt zijn voor een badkamer. Voorbeelden hiervan zijn: - Rolgordijnen: dit type gordijn is eenvoudig te bedienen en kan snel...
lees verder >

Een blog over alles wat te maken heeft met zonwering, informatief en vakkundig.