8 tips voor het kopen van een knikarmscherm

Ben je van plan om zonwering aan te schaffen? En denk je daarbij aan een knikarmscherm? Twijfel je tussen een knikarmscherm of een uitvalscherm? Of weet je welk zonnescherm je wilt, maar vraag je je af of je hem zelf moet monteren of uitbesteden? Dan is dit blog voor jou!

We zetten de 8 tips voor het kopen van een knikarmscherm voor je op een rij.

1.            Bepaal het gebruik van het scherm

2.            Kies de juiste maat

3.            Let op het materiaal

4.            De armen en doek

5.            Montage mogelijkheden

6.            Besturing

7.            Onderhoud

8.            Garantie

1. Bepaal het gebruik van het scherm

Wanneer je een knikarmscherm wilt kopen, is het belangrijk om te bepalen waarvoor je het wilt gebruiken. Wil je het scherm alleen gebruiken om de zon tegen te houden op een terras of balkon? Of wil je er ook mee kunnen douchen of afspreken in de tuin?

2. Kies de juiste maat

Nadat je hebt bepaald waarvoor je het scherm wilt gebruiken, is het tijd om de juiste maat te kiezen. Het is belangrijk om een scherm te kiezen dat niet te groot of te klein is. Een scherm dat te groot is, kan bijvoorbeeld lelijk overkomen. En een scherm dat te klein is, kan ervoor zorgen dat je niet optimaal gebruik kunt maken van je terras of balkon.

3. Let op het materiaal

Wanneer je een knikarmscherm gaat kopen, is het ook belangrijk om na te denken over het materiaal waarvan het gemaakt is. Wil je bijvoorbeeld een scherm met een houten frame of een aluminium frame? Een houten frame kan bijvoorbeeld meer sfeer toevoegen aan je terras of balkon. Een aluminium frame is vaak lichter en daardoor makkelijker te verplaatsen.

4. De armleuning en doekkeuze

Naast het materiaal waarvan het scherm is gemaakt, is ook de keuze van de knikarmen en het doek belangrijk. Voor de armen kun je bijvoorbeeld kiezen voor een standaard arm of een verstelbare arm. Een verstelbare arm is handig als je wilt dat je het scherm in verschillende posities kunt zetten. Voor het doek kun je bijvoorbeeld kiezen voor een standaard doek of een UV-resistant doek. Een UV-resistant doek is handig als je wilt dat je het scherm ook kunt gebruiken om tegen de zon te beschermen.

5. Montage mogelijkheden

Als je een knikarmscherm gaat kopen, is het ook belangrijk om na te denken over de montage ervan. Wil je het scherm zelf monteren of uitbesteden? Montage is vaak eenvoudiger dan je denkt. Maar als je niet zeker weet of je het scherm goed kunt monteren, is het misschien beter om het uit te besteden aan een professional.

6. Besturing

Nadat je hebt besloten hoe je het scherm wilt monteren, is het tijd om na te denken over de besturing ervan. Wil je bijvoorbeeld een scherm met een handbediening of een scherm met een afstandsbediening? Een scherm met een handbediening is vaak goedkoper, maar een scherm met een afstandsbediening is soms makkelijker in gebruik.

7. Onderhoud

Als je een knikarmscherm gaat kopen, is het ook belangrijk om na te denken over het onderhoud ervan. Hoe makkelijk is het scherm bijvoorbeeld schoon te maken? En hoe vaak moet je het scherm onderhouden? Het is belangrijk om een scherm te kiezen dat niet veel onderhoud nodig heeft.

8. Garantie

Als je een knikarmscherm gaat kopen, is het ook belangrijk om na te denken over de garantie die je krijgt. Hoe lang is de garantie bijvoorbeeld? En wat is de garantie precies? Het is belangrijk om een scherm te kiezen waarvan je weet dat je garantie krijgt op eventuele defects.

Knikarmschermen zijn een uitkomst voor iedereen die graag buiten is en toch beschutting wilt tegen de zon of regen. Het is belangrijk om te bepalen waarvoor je het scherm wilt gebruiken en welke maat het beste bij je past. Vervolgens is het belangrijk om na te denken over het materiaal, de armen, doekkeuze en montagemogelijkheden.

Tot slot is het ook belangrijk om te kijken naar de besturing, onderhoud en garantie van het scherm. Met deze tips in je achterhoofd vind je zeker een knikarmscherm dat perfect bij je past!

50 reviews

Hollandse topkwaliteit tegen een absolute bodemprijs! Standaard met electrische bediening in een semi cassette.



1227.-

3-buis cassette van absolute topkwaliteit. Maximale breedte van 12 mtr met een uitval van 3.5 mtr.


2050.-

Gesloten cassette welke aan praktisch iedere gevel gemonteerd kan worden. Maximale afmetingen van 625 cm x 300 cm.

Niet leverbaar
Levertijd: onbekend

De Oliva is het topmodel onder de knikarmschermen. Door de unieke vormgeving is dit een sierraad aan uw gevel. Maximale uitval 350 cm.

1552.-
4 reviews

> Gesloten cassette met afgeronde vormen. > Sluit naadloos aan op iedere gevel
> Zonder meerprijs exact op maat gemaakt.
> Van 250cm tot 550cm breed


1010.-
1 review

De Picca is de nieuwe semi-cassette onder de terras-schermen. Een sterk ontwerp tegen een aantrekkelijke prijs. Sluit altijd perfect! Maatwerk zonder meerprijs!

Levertijd ca. 4 weken

Niet leverbaar
Levertijd: onbekend

De Primo is een echt ruimtewonder. Door de compacte vormgeving (12,2 cm hoog) en unieke stelmogelijkheden is de Primo in vrijwel elke situatie toe te passen.


1035.-

Alleen maar topmerken bij Zonweringstunter.nl!
Zonweringstunter.nl is de grootste webwinkel voor zonwering, rolluiken, garagedeuren en Velux-producten. Omdat u rechtstreeks via internet bestelt en Zonweringstunter uit eigen fabriek levert, betaalt u...
lees verder >
Zonnescherm ophangen lastig? Niet met deze 5 tips
Een knikarmscherm zonnescherm houdt de warmte van de zon buiten. Zonweringstunter.nl bied verschillende uitvoeringen en maten. Zoek je een handbediend scherm of toch liever electrisch?...
lees verder >
Wat zijn slimme zonneschermen?
Deze zonneschermen denken met u mee! Door speciale lichtsensoren reageren deze schermen vanzelf op het veranderende weer. U kunt ze zo instellen dat bij het...
lees verder >

Een blog over alles wat te maken heeft met zonwering, informatief en vakkundig.