Somfy motor kapot? Dit zijn de 5 mogelijke oorzaken

Somfy is een gerenommeerd merk dat hoogwaardige producten produceert. Zo zijn ze bekend van de motoren voor markiezen, motoren voor screens, motoren voor rolluiken en motoren voor uitvalschermen. Toch kan het voorkomen dat de motor van uw Somfy product kapot gaat.  In dit artikel leest u wat de mogelijke oorzaken kunnen zijn van een defect Somfy motoren en wat u kunt doen als de motor van uw Somfy product kapot is.

Oorzaak 1: de motor is versleten

Motoren slijten, ook de hoogwaardige motoren van Somfy. Gebruikt u de motor ongeveer vier keer per dag (normaal gebruik), dan gaat de motor ongeveer tien jaar mee. Gebruikt u de motor vaker, dan treedt er sneller slijtage op.

Oorzaak 2: u doet te vaak beroep op de thermische beveiliging

De thermische beveiliging van de Somfy motor zorgt ervoor dat de motor niet te warm wordt, om het doorbranden van de motor te voorkomen. Gebruikt u de beveiliging vaker, dan wordt de levensduur van uw motor vanzelf korter.

Oorzaak 3: u gebruikt een te zware of te sterke motor

Een andere mogelijke oorzaak van een defecte Somfy motor, is dat u een te zware of te sterke motor gebruikt. Heeft u een motor van 6 Nm nodig en gebruikt u een motor van 50 Nm, dan zorgt dit gegarandeerd voor problemen. Een te zware motor slijt sneller, wat betekent dat u met een defecte Somfy motor te maken kunt krijgen bij te zwaar gebruik.

Oorzaak 4: de motor heeft een defect door een fabrieksfout

Het komt niet vaak voor, maar ook bij Somfy kunnen er fouten worden gemaakt in de fabriek. Zit er een fabrieksfout in de motor, dan gaat de motor wellicht minder lang mee.

Oorzaak 5: u gebruikt de motor op de verkeerde manier

Gebruikt u de motor niet volgens de wijze die in de gebruiksaanwijzing beschreven is, dan kan de motor ook sneller slijten. Laat u de kinderen regelmatig met het Somfy product met motor spelen, dan kan dit ook voor problemen zorgen.

Somfy motor kapot? Wij helpen u graag

Is de motor van uw Somfy product kapot? Dan bent u bij Zonweringstunter.nl aan het juiste adres. In het aanbod van onze online shop vindt u niet alleen nieuwe Somfy motoren, maar ook andere Somfy motor onderdelen van dit gerenommeerde merk. Bestel uw Somfy product vandaag nog en u kunt uw motor zo snel mogelijk (laten) repareren.

Wat zijn slimme zonneschermen?
Deze zonneschermen denken met u mee! Door speciale lichtsensoren reageren deze schermen vanzelf op het veranderende weer. U kunt ze zo instellen dat bij het...
lees verder >
Waarom houten jaloezieen een goede keus zijn
Om inkijk tegen te gaan en het zonlicht buiten te houden, kunt u kiezen voor verschillende oplossingen. Natuurlijk kunt u gaan voor rolgordijnen van textiel...
lees verder >
De beste zonneschermen voor de laagste prijs
Nu het weer volop zomer is, wordt er veel gebruik gemaakt van zonneschermen. Niet alleen een functioneel product, dat tegen te veel zon in huis...
lees verder >

Een blog over alles wat te maken heeft met zonwering, informatief en vakkundig.