Markiezen schoonmaken lastig? Niet met deze tips!

Markiezen zijn een type raamdecoratie dat vaak wordt gebruikt om het interieur van een huis of gebouw te verfraaien. Ze worden vaak gebruikt om een woning een luxe uitstraling te geven door het toevoegen van kleur en stijl. Hoewel markiezen een mooie toevoeging zijn aan bijna elke woning, is het belangrijk om te weten hoe je deze moet schoonmaken en onderhouden. In dit artikel zullen we een aantal tips geven om ervoor te zorgen dat je markiezen mooi en schoon blijven.

Het eerste wat je moet doen als je je markiezen wilt schoonmaken, is ze afnemen met een zachte borstel of doek. Gebruik de borstel of doek om stof en vuil te verwijderen. Als je een stofzuiger met een borstel hebt, dan kun je die ook voorzichtig gebruiken voor het schoonmaken van de markiezen. Zorg ervoor dat je de markiezen niet te stevig afneemt om schade te voorkomen.

Het tweede wat je moet doen als je je markiezen wilt schoonmaken is ze schoonmaken met een mild schoonmaakmiddel. Gebruik een lauw water- en schoonmaakmiddelmengsel om het oppervlak van de markiezen schoon te maken. Gebruik een zachte, niet-schurende doek om het schoonmaakmiddel op de markiezen aan te brengen. Maak de markiezen af met een schone, droge doek om overtollige vloeistof te verwijderen.

Als je je markiezen wilt beschermen tegen schade en verkleuring, kun je ervoor kiezen om deze te behandelen met een water- en vlekkenafstotend product. Water- en vlekkenafstotende producten helpen ervoor te zorgen dat vlekken en vuil gemakkelijker te verwijderen zijn. Ze helpen ook bij het verminderen van verkleuring en het behoud van de kleur van de markiezen.

Het is ook belangrijk om je markiezen regelmatig te inspecteren voor schade. Controleer of er gescheurde stukken zijn of dat er stoffen zitten die gerepareerd of vervangen moeten worden. Als je schade opmerkt, moet je de markiezen laten repareren of vervangen om de structuur en stijl te behouden.

Het schoonmaken en onderhouden van markiezen is eenvoudig als je de juiste stappen volgt. Door het afnemen met een borstel of zachte doek en schoonmaken met een mild schoonmaakmiddel en het toepassen van water- en vlekkenafstotende producten, kun je ervoor zorgen dat je markiezen er altijd mooi uitzien.

10 reviews
Markiesframe: 5-7 cm vurenhout Ombouw : grenen, merantie of aluminium (naar keuze) (geen vuren!!) - bovenplank 235 mm breed x 20 mm dik, is afgeschuind om te voorkomen dat er water op
Niet leverbaar
Levertijd: onbekend
1 review

- Meranti hardhout
- Standaard markies
- Klassieke uitstraling
- Hollandse kwaliteit

Levertijd ca. 6 weken

449.-
1 review

- Scandinavisch grenen
- Standaard markies
- Klassieke uitstraling
- Hollandse kwaliteit

Levertijd ca. 6 weken 

429.-
1 review

- Standaard model
- Aluminium frame
- Elektrisch of handbediend
- Ruime collectie doekkleuren!
- Hollands kwaliteitsproduct

Levertijd ca. 6 weken

428.-

Kies de mooiste raambekleding voor de slaapkamer
Een goede nachtrust is essentieel voor ieder mens. Natuurlijk heeft de een minder uren slaap nodig dan de ander, maar goed slapen is echt nodig...
lees verder >
Hoe weet u of uw Velux dakraam aan vervanging toe is?
Is uw VELUX dakraam aan vervanging toe? Het is belangrijk om uw Velux dakraam regelmatig te inspecteren. Heeft u een nieuw VELUX dakraam nodig dan kunt u deze...
lees verder >
Meer wooncomfort door nieuwe Velux dakvensters
VELUX dakvensters zijn al jaren een aanwinst voor uw woning. Met de nieuwe generatie dakramen heeft VELUX weer een aantal productverbeteringen doorgevoerd met als resultaat...
lees verder >

Een blog over alles wat te maken heeft met zonwering, informatief en vakkundig.