5 tips om uw zonwering in goede conditie te houden

U bent helemaal blij met uw nieuwe zonwering aankoop. Uw markies, VELUX rolluik, knikarmscherm of jaloezie hangt perfect! Maar wat als er een regenbui of storm overheen is gegaan? Hoe zorgt u ervoor dat uw zonwering niet alleen lang maar ook mooi meegaat?

5 handige tips op een rij

Wij zetten 5 tips voor u op een rij zodat u jaar in jaar uit kunt genieten van uw zonwering. Mocht er onverhoopt iets mankeren aan uw zonwering? Geen probleem, dan heeft u altijd goede garantie van Zonweringstunter.nl zelf of rechtsstreeks van de fabrikant.

1 – Nooit nat oprollen

U kent het wel. U bent even weggegaan of had niet in de gaten dat het regende. Uw uitvalscherm of knikarmscherm is natgeregend. Dat hoeft helemaal niet erg te zijn. Het enige wat u vooral niet moet doen is de zonwering oprollen. Daarmee blijft hij nat en ontstaat er kans op schimmel. Wat u wel doet, is de zonwering uit laten en goed droog laten worden. Daarna kunt u hem zonder problemen weer inrollen.

2 – Oprollen bij harde wind

Als u weet dat het hard gaat waaien of als het al flink stormt, doet u er goed aan uw zonwering op te rollen of in te vouwen. Daarmee voorkomt u dat er scheuren ontstaan of de constructie beschadigd. Een klein beetje wind kan zonwering wel hebben, maar zorg er dus altijd voor dat u optijdt oprolt of binnenhaalt.

3 – Regelmatig schoonmaken

Voor de meeste zonwering, zeker de buitenzonwering, adviseren we om deze regelmatig even te reinigen. Haal bijvoorbeeld elke maand even een sopje met lauwwarm water over het doek en de constructie. Voor binnenzonwering adviseren we een stofdoek, of eventueel ook een sopje met lauwwarm water.

4 – Vlekken snel verwijderen

U heeft de vorige tips braaf gevolgd. Toch is het niet te voorkomen dat er een vlek inkomt, door bijvoorbeeld onoplettendheid of een vogel die langsvliegt. Belangrijk is het om vooral vogelpoep en agressieve vlekken zoals vetvekken direct weg te halen. Daarmee voorkomt u dat ze zich dieper gaan hechten in uw zonweringdoek.

5 – Sluit een onderhoudscontract af

Als bedrijf, maar ook als particulier, is het goed om eens te overwegen of u het onderhoud aan uw zonwering zult uitbesteden. Veel mensen hebben niet te de tijd, het geduld of de materialen om hun zonwering goed te reinigen. En schoonmaken zorgt er nou eenmaal voor dat uw spullen er niet alleen mooi uit zien maar ook langer meegaan. Mocht u een onderhoudsbedrijf overwegen dan kunt op internet diverse bedrijven vinden die u daarmee kunnen helpen.

Houten jaloezieen of toch aluminium jaloezieen?
Als u nieuwe jaloezieën nodig heeft voor uw woning, heeft u bij Zonweringstunter.nl de keuze uit verschillende soorten jaloezieën van diverse materialen. Zo kunt u...
lees verder >
Vrouw lezend in haar stoel genietend van haar schoongemaakte luxaflex
De 5 beste tips om uw Luxaflex schoon te maken
Luxaflex, ook wel jaloezieën genoemd, zijn perfect om je huis mee te verduisteren, om de hitte buiten te houden op een zomerse dag en om...
lees verder >
Welke electrische zonneschermen zijn er?
Een electrisch zonnescherm is ideaal als u de zon buiten uw huis wilt houden. Zonweringstunter.nl is specialist op het gebied van buitenzonwering en binnenzonwering. Wij...
lees verder >

Een blog over alles wat te maken heeft met zonwering, informatief en vakkundig.