Plisse gordijnen schoonmaken? Dat helpt!

Er zijn tegenwoordig talloze manieren om uw ramen te bekleden. Er zijn natuurlijk de traditionele stoffen gordijnen, maar daarnaast zijn er aluminium jaloezieën, houten jaloezieën, lamellen, rolgordijnen, vouwgordijnen, silhouettes en geplisseerde gordijnen. Welke soort u kiest, hangt natuurlijk af van uw eigen smaak.

Geplisseerde gordijnen

Het woord plissé komt uit het Frans en betekent: geplooid. Plisse gordijnen bestaan uit geplooide stoffen die opgevouwen bijzonder weinig ruimte in beslag nemen. Hierdoor kunt u maximaal profiteren van de zoninval. Wordt het gordijn uitgevouwen dan wordt het hele raam bekleed en geniet u maximaal van uw privacy. De geplisseerde gordijnen zorgen ervoor dat het licht van buiten zacht gefilterd uw kamer binnenkomt, wat voor een warme en aangename sfeer zorgt.

Schoonmaken van plisse gordijnen

U kunt deze gordijnen op eenvoudige wijze schoonmaken met een plumeau. Zijn er vlekken in de gordijnen gekomen, denk dan niet dat u uw gordijnen weg moet doen. U kunt hem goed schoonmaken, wanneer u het volgende stappenplan volgt:

  • Vul de badkuip met lauw water en met soda of bijvoorbeeld groene zeep.
  • Klik de boven- en de onderkant van uw gordijn uit de omlijsting.
  • Laat het gordijn zo'n twee uur weken in dit sopje.
  • Spoel het gordijn daarna zeer grondig af met lauw water en zorg dat alle zeepresten verdwenen zijn.
  • Hang het gordijn te drogen en let er daarbij op dat de vouwen intact blijven.

Kleine vlekjes kunt u verwijderen door ze te deppen met een sopje van lauw water en een natuurlijke zeep.

Insctructies van de fabrikant

Lees, voordat u de gordijnen gaat schoonmaken, altijd eerst de aanwijzingen van de fabrikant. Afhankelijk van de specifieke stof van uw gordijnen, zal de fabrikant bepaalde schoonmaakmiddelen af- of juist aanraden.

Aanschaf van uw plisse gordijnen

Zorgt u goed voor uw plisse gordijnen, dan zult u er lang van kunnen genieten. Een groot voordeel is dat ze bevestigd kunnen worden op allerlei soorten tuimel- en draairamen en -deuren. Daarnaast is er een enorm aantal stoffen beschikbaar voor deze vorm van raambekleding.

Mocht u kiezen voor geplisseerde gordijnen, dan zult u daar zeker geen spijt van krijgen. Investeren in deze gordijnen is een duurzame en verstandige investering.