Plisse gordijnen schoonmaken? Dat helpt!

Er zijn tegenwoordig talloze manieren om uw ramen te bekleden. Er zijn natuurlijk de traditionele stoffen gordijnen, maar daarnaast zijn er aluminium jaloezieën, houten jaloezieën, lamellen, rolgordijnen, vouwgordijnen, silhouettes en geplisseerde gordijnen. Welke soort u kiest, hangt natuurlijk af van uw eigen smaak.

Geplisseerde gordijnen

Het woord plissé komt uit het Frans en betekent: geplooid. Plisse gordijnen bestaan uit geplooide stoffen die opgevouwen bijzonder weinig ruimte in beslag nemen. Hierdoor kunt u maximaal profiteren van de zoninval. Wordt het gordijn uitgevouwen dan wordt het hele raam bekleed en geniet u maximaal van uw privacy. De geplisseerde gordijnen zorgen ervoor dat het licht van buiten zacht gefilterd uw kamer binnenkomt, wat voor een warme en aangename sfeer zorgt.

Schoonmaken van plisse gordijnen

U kunt deze gordijnen op eenvoudige wijze schoonmaken met een plumeau. Zijn er vlekken in de gordijnen gekomen, denk dan niet dat u uw gordijnen weg moet doen. U kunt hem goed schoonmaken, wanneer u het volgende stappenplan volgt:

  • Vul de badkuip met lauw water en met soda of bijvoorbeeld groene zeep.
  • Klik de boven- en de onderkant van uw gordijn uit de omlijsting.
  • Laat het gordijn zo'n twee uur weken in dit sopje.
  • Spoel het gordijn daarna zeer grondig af met lauw water en zorg dat alle zeepresten verdwenen zijn.
  • Hang het gordijn te drogen en let er daarbij op dat de vouwen intact blijven.

Kleine vlekjes kunt u verwijderen door ze te deppen met een sopje van lauw water en een natuurlijke zeep.

Insctructies van de fabrikant

Lees, voordat u de gordijnen gaat schoonmaken, altijd eerst de aanwijzingen van de fabrikant. Afhankelijk van de specifieke stof van uw gordijnen, zal de fabrikant bepaalde schoonmaakmiddelen af- of juist aanraden.

Aanschaf van uw plisse gordijnen

Zorgt u goed voor uw plisse gordijnen, dan zult u er lang van kunnen genieten. Een groot voordeel is dat ze bevestigd kunnen worden op allerlei soorten tuimel- en draairamen en -deuren. Daarnaast is er een enorm aantal stoffen beschikbaar voor deze vorm van raambekleding.

Mocht u kiezen voor geplisseerde gordijnen, dan zult u daar zeker geen spijt van krijgen. Investeren in deze gordijnen is een duurzame en verstandige investering.

> Eenvoudige bediening
> Bediening met trekkoord
> Max 260cm hoog x 300cm breed

94.-

> Eenvoudige bediening
> Bediening met handgreep
> Max 260cm hoog x 300cm breed

105.-

> Bediening met trekkoord
> Subtiele stoffen
> Max 300cm breed en 260cm hoog

98.-
1 review

> Bediening met trekkoord
> Subtiele DUO-tone stoffen
> Met warmtewerende (witte) buitenzijde
> Max 300cm breed en 260cm hoog

108.-

De plisségordijnen zijn gemakkelijk met de hand te bedienen. U opent of sluit het gordijn met één van de twee productbrede handgrepen. U kunt de stof op elke positie

> levertijd 4-6 werkdagen
 

108.-
6 reviews

Dankzij de verduisterende honingraadstructuur zitten de optrekkoordjes tussen de stof weggewerkt. Deze zorgt voor minder lichtdoorlating en een strakkere uitstraling. Een echt stijlvol

> levertijd 5-7 werkdagen

 

108.-

Plisségordijnen op netstroom (FML) worden bediend met de innovatieve VELUX INTEGRA® bedieningstablet. Deze bedieningstablet is meegeleverd bij uw VELUX INTEGRA® dakraam. Met één veeg van uw vinger kunt u de plisségordijnen openen, sluiten en op iedere positie stoppen. 

 

> levertijd 8-10 werkdagen

108.-

VELUX INTEGRA® plisségordijnen op zonne-energie zijn perfect voor handbediende dakramen en dakramen op zonne-energie. Ze laten zich gemakkelijk installeren omdat ze niet afhankelijk van het stroomnet zijn.

> levertijd 8-10 werkdagen

108.-

Zonwering trends 2023
Als de zomer aanbreekt, wordt het belang van zonwering duidelijk. Met de stijgende temperaturen en het felle zonlicht is het belangrijk om je huis of...
lees verder >
Vrouw lezend in haar stoel genietend van haar schoongemaakte luxaflex
De 5 beste tips om uw Luxaflex schoon te maken
Luxaflex, ook wel jaloezieën genoemd, zijn perfect om je huis mee te verduisteren, om de hitte buiten te houden op een zomerse dag en om...
lees verder >
Duitse topkwaliteit: Hormann garagedeuren
Met Hormann garagedeuren koopt u een innovatieve garagedeur met gegarandeerde Duitse kwaliteit en betrouwbaarheid. Dit in 1935 opgerichte Duitse bedrijf is inmiddels gegroeid tot marktleider...
lees verder >

Een blog over alles wat te maken heeft met zonwering, informatief en vakkundig.